Apa Yang Aku Mahu ? @ A.Y.A.M?

Posted: January 11, 2015 in ABSARIA

Salam absarians. Selamat Tahun baru diucapkan buat anda semua. Walaupun sedikit lewat, ia tetap memaknai sebuah ucapan yang diiring bersama doa kepada kejayaan kita semua. Entry kali ini fokus nya untuk kita sama-sama fikir berkenaan perjalanan kejayaan yang sedang kita sama-sama corak dan coret dalam diari kehidupan. Saat kita jatuh,mampukah kita terbangun lagi? waktu kita terbangun,mampukah kita terus melompat tinggi? Semua jawapan kepada persoalan ini akan dipaksikan kepada jawapan soalan ini : ‘Apa Yang Aku Mahu?’. Tanyakan pada diri sedalam-dalamnya sebelum mahu muram kerana kecundang atau senyum kerana sudah menang. Apa yang aku mahu sebenarnya. Hakikatnya, apabila kita sudah tahu sejelas-jelasnya,kita akan menjuruskan seluruh fikiran mahupun kekuatan fizikal ke arah suatu yang kita mahukan.

Samada sedar mahupun di bawah sedar,diri kita diaruskan ke arah matlamat yang sentiasa kita apungkan melalui perbuatan kita yang sudah dipasakkan kepada jawapan persoalan A.Y.A.M ? tersebut. Tuntas,perlu kita sentiasa optimis dan bugarkan keyakinan kita akan keupayaan mencapai A.Y.A.M? tersebut.

Bermulalah dengan syukur pada segala nikmat yang diberi pinjam ini dan disusuli dengan berkongsi kesyukuran ini dengan tabiat memberi pada yang memerlukan. Bimbit amalan in bersama usaha jitu ke arah jawapan A.Y.A.M? tersebut. Yakin itu perlu dipupuk,dan kejayaan itu menagihkan usaha yang berterusan. Awal Januari ini,tanyalah diri, Apa Yang Aku Mahu? @ A.Y.A.M? Apungkan jawapan itu setiap detik kamu suram mahupun setiap saat kamu girang,agar ia bisa jadi udara yang dihela dan darah yang mengalir ke seluruh batang tubuh sehingga ia menjadi sebati dengan diri,yang akhirnya pasti membuahkan hasil untuk dinikmati di penghujung hari. Man Jadda Wa jada , Man zaraa Hasada. Selamat berjuang di tahun 2015. Adios. 🙂

20141225_121133

Apa Yang Aku Mahu untuk 2015? Pelamin kah? Haha..Amin..Absarians doakan saya yea.!

Comments
  1. amalina says:

    tahniah en burhan.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s