Terima kasih..

Posted: January 9, 2010 in ABSARIA

Salam buat semua,entry ringkas ini bertujuan untuk mengucapkan tahniah buat keseluruhan family FLAIRSOC di atas kejayaan merangkul 6 anugerah di malam GALA universiti semalam. Antara anugerah yang dirangkul adalah anugerah sukan dan reakrasi terbaik,akademik terbaik ,luaran terbaik,oraganisasi terbaik dan beberapa lagi.Namun begitu,sebagai Presiden Faculty of Law & International Relation Society (FLAIRSOC) , saya ingin ingatkan bahawa anugerah ini bukanlah matlamat sebenar perjuangan Flairsoc. Masih banyak tugas dan amanah yang perlu dilangsai.Segala anugerah ini perlu dijadikan pemangkin kepada usaha murni bakti budi pada Flairians dan seluruh warga UDM umumnya.Terima kasih kepada Majlis Perwakilan Pelajar UDM sesi 2008/09 yang telah menganjurkan Malam gala yang bertujuan mengiktiraf aktiviti persatuan di universiti ini.Moga ianya dapat dijadikan acara tradisi setiap sesi akademik.Tahniah dan terima kasih buat rakan rakan badan dan persatuan yang turut hadir dan memenangi anugerah seperti Kolej Kediaman C,Kelab Usahawan ,Ipend dan ramai lagi.Semoga ianya menjadi penyuntik semangat buat generasi baru untuk berbakti.Namun yang perlu sentiasa menjadi ingatan,anugerah dunia bukan kejaran,anugerah akhiratlah yang mesti dijadikan sasaran.Bimbang yang dikejar tak dapat,yang dikendong berciciran.Pesan tuhan,andai kamu menolong jalan tuhan,tuhan pasti menolong kamu…Hakikatnya tuhan tak berhajat pada pertolongan hambanya,namun tugas hakiki khalifah adalah memelihara Islam dan memberi bakti kepada agamanya.Tuhan tidak sesekali melihat kepada berjaya ataupun tidak usaha dan pertolongan yang diberi,tetapi tuhan hanya menilai,ada ataupun tidak usaha yang dibuat.Justeru,berjaya atau tidak ,bukan ukurannya,tetapi,kita usaha ataupun tidak,itu yang akan dipersoalkan.Suatu perkara lagi,ingatlah,pertolongan Allah itu bukan hanya dari sudut material,namun mungkin dari sudut ketenangan dan kelapangan hati,serta kemudahan untuk berbakti.Teruskan berbakti dan teruslah berbudi.Terima kasih.

P/s: Gambar anugerah sebenar akan saya letak dalam jangka masa terdekat.Terima kasih.

Advertisements
Comments
  1. haziqah says:

    congrates buat flair soc..kpimpinan bawah burhan amat mmbrangsangkan 😀 tabik springgg

    • absarlegal says:

      Tq haziqah.Nak tau sesuatu? dari dulu samapai skrg,i can see n feel something special inside u.Emmm apa dia,biarlah rahsia…hahah.Tapi yang peliknya,sampai sekarang i still can’t reach u.Even cakap face to face,emmm rasanya tak pernah kan?kalu ada pun 3 minit setengah je cakap nye.Hahaha.Anyway ,nice to meet u.

  2. salam kemenangan..salam 1 malaysia..tahniah diucapkan pada pimpinan fairsoc sampailah ke akar umbi..penyokong2 flairsoc yg setia pada malam gala..Malam gala sememangnya sejarah dilakar buat pertama kalinya..walau kusam dan x bermaya melesu dan meLayu..saya yakin pimpinan akan datang akn memecahkan lagi nuklear perubahan dalam era kepimpinan di UDM..saya berharap 70 buah persatuan akan mengambil tmpat dan bersaing hebat kelak..saya di tahun akhir..di sem akhir..ini yg dapat kami sumbangkan..kami mohon maaf segala kekurangan..secara peribadinya..andai ada anugerah pemimpin pertubuhan terbaik..abg la pemenangnya..terima kasih mendidik sy selama di UDM tercinta..

    • absarlegal says:

      Tq bro nabil.Tahniah buat mpp batch awk jgk.Bagi abg ,ini pengakhiran korg yang mencetuskan permulaan revolusi bg kepimpinan baru.W/pun anda di tahun akhir,pembelajaran berkenanan jagana pernah akhirkan.Kata org tu,hidup umpama sebatang sungai,akan terus mengalir,ditahan di kanan,ke kiri ia pergi,ditahan di kiri ,ke kanan ia pergi..Kadang kadang cabaran itu rahmat dan rahmat itu cabaran buat kita.Thanks once again buat pemimpin yang memimpin pemimpin.

    • absarlegal says:

      Tq uzair.Lama x dengar cerita.khabarnya ada di oversea skrg.smbung belajar kan?tahniah jugak.Belajar dan terus belajar.

  3. CikJah says:

    janji tetap janji..mane ny

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s