Banyak yang berlaku…

Posted: July 8, 2008 in ABSARIA

salam buddies…hmmm,tajuk mudah,’banyak yang berlaku’ sebab memang banyak benda yang berlaku yang x sempat nak ditulis sepanjang tempoh berlakunya peristiwa itu ,hahaha.anyway saya tetap akan suka untuk berkongsi dengan kalian…emmm,antaranya saya telah pertama kalinya menjejakkan kaki di Diman Superbowl di Stadium Baru Negeri Terengganu..Bersama sama dengan rakan rakan sekolah lama ;Mat pih,tengir dan wazie.Tapi sebelum tu kami makan seafood di pantai tok jembal…Hmmm,tokey baru yang belanja.Thanks to Mat pih for the seafood.Mmmm,agak menyedihkan x dapat main bowling sebab waiting list terlalu panjang.So give up nak menunggu.Then lepas tu kami pegi minum air buah gelas besar kat sberang takir.Hmm pastinya yang paling besar gelas ku.Huhuhuhuhu.Lepas tu semua balik ke pengkalan sbb dah letih.Next day dah daftar asrama,mmm dapat asarama tok jembal,itu maknenya kene bersiap sedia dengan masalah air yang bakal melanda.Huhuhuhu.Tapi kata fellow asrama,itu hanya penempatan sementara sebelum berpindah ke asrama baru.Harap-harap la. Untuk hari itu ,hanya sibuk mengemas bilik sahaja.Keesokan harinya ,sibuk pula dengan pendaftaran dan beberapa kuliah bagi subjek baru.Sem ni agak menarik sbb ada subjek kegemaran seperti mooting dan golf.Harap harap dapat jadi kenyataan untuk dapat Gelaran DL buat diri ini .The next day,berjalan seperti biasa ,cuma menariknya hari ini,saya di jemput untuk membaca puisi bagi satu majlis ‘Semarak Puisi’ di bilik mesyuarat satu.Majlis ini di hadiri oleh Prof .Zahidi dan pemuisi pemuisi yang hebat hebat.Terasa kerdil apabila di panggil ke depan untuk membaca puisi.Namun demi menghormati jemputan,saya gagahkan diri.Hmmm,alhamdullilah,berjalan lancar,bahkan dapat pujian lagi(x tau la kalu pujian tu hanya nak menyedapkan hati,huhuhu) Perasaan pada petang tu bercampur baur sbb puisi puisi yang di deklamasikan sungguh menyayat hati.Majlis itu di akhiri dengan satu puisi inggeris oleh Prof Zahidi sendiri yang ditulis oleh beliau sendiri.Tajuknya saya kurang ingat ,tapi ianya mempunyai satu mesej yang cukup berkesan.Katanya ada masa kita umpama batang kayu di tepi pantai,kita melihat bermacam perkara di depan kita,ada yang kita x mahu ianya berlaku,dan kita berazam untuk membetulkannya,namun apa daya kita hanya sebatang kayu,x mampu untuk melakukan lebih dari sekadar berazam.Namun kita tetap terus berazam!Kerana itulah kemampuan kita…Then tibalah hari ini,saya seharian menyiapkan satu presentation untuk syarikat saya GP AGRO ENTERPRISE,iaitu satu slide berkenaan ‘cara cara menternak lintah secara efektif’ yang akan kami bentangkan di seminar usahawan di UIA pada 19hb Julai nanti.Alhamdullillah,dah siap selesai.Tunggu di edit oleh ahli lembaga yang lain.Hingga lah ke saat ini ,saya di dewan kuliah utama,UDM,bagi meneruskan usaha menulis,membentuk tabiat dan mengajar diri supaya rajin menulis.Okeylah,Moga saya akan dapat terus menulis suatu yang lebih berguna dan lebih berilmiah.Selamat malam…

Advertisements
Comments
  1. nurZ says:

    dah lame tak dapat ikuti dunia puisi…idea menulis pun kian tumpul…herm…=(

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s