Hubungan Etnik dan hatiku yang bergelora

Posted: April 30, 2008 in ABSARIA

Salam buat rakan rakan……Alhamdulillah pagi selesai paper final hubungan etnik dengan keadaan yang agak memenatkan kerana soalan soalan yang agak mencabar.Walaupun terasa diri ini sudah bersedia namun apabila di uji dengan soal soaln sebegitu baru lah diri ini sedar masih ada kekurangannya.hehehe,pendek kata,ada yang x dapat dijawab dengan baik.Apapun,let bygone be bygone. Yang lepas biarkan lepas…Anyway anyhow thanks to Encik Wan Mohd Nasir Wan Abdullah diatas tunjuk ajar yang beliau berikan yang sudah dipelajari;cara berfikir,lalangisme,bedalisme dan macam macam yang baru daripada beliau. Thank you very much. Kita tinggalkan isu yang lepas untuk sama sama berkongsi tentang hatiku yang bergelora…hakikatnya hari ini agak tertekan kerana paper final agak rapat.Esok paper contract yang ‘dinanti nanti’ Means malam ni kene stay up la coz banyak kes x ingat lg.: ) Apapun apa yang ingin saya kongsi dengan kalian adalah berkenaan rasa hati yang seringkali tak menentu. Terkadang rasa diri ini sudah bosan dengan keadaan hidup ini,penuh dengan kepura puraan.Bukan senang nak jadi diri sendiri.Banyak hati yang perlu dijaga ,dan juga seringkali banyak juga hati yang terluka. Bercakap soal hubungan juga, hakikatnya banyak perkara yang perlu dijaga bila ada hubungan lelaki dan perempuan. Semenjak ‘berkenalan’ dengan hubungan kawan lelaki dan kawan permpuan ni,banyak perkara yang telah membuat hati ini bergelora.Entahlah,bukan mau cerita pada dunia yang diri ini bagai malaikat,namun jauh di sudut hati mahu lari dari hubungan yang sia sia ini.Memang tidak dinafikan,kita perlukan ia apa di situasi yang memerlukan ia,namun ia sering datang apabila di situasi yang kita tidak perlukan ia. Maka kerana itulah ‘Hati Ku Bergelora…’ penuh dengan nafsu dan noda. Bila hati penuh dangan nafsu dan noda,maka ianya tak mampu membawa empunya hati kepada hubungan yang sebenarnya empunya diri perlukan.Iaitu hubungan empunya diri dengan rabbul alamin,pencipta empunya diri.Maka dek keran itulah,ramai yang sering hanyut dengan hubungan yang sia sia ini. Diri ini hanya mampu membisik kan telinga menenangkan hati agar terus bersabar, menantikan hubungan yang direstui : )

Tapi,calon pun tak de lagi. hahaha

Advertisements
Comments
  1. i dont wanna talk bout hbgn etnik..
    but the phase “…hidup ini,penuh dengan kepura puraan.Bukan senang nak jadi diri sendiri.Banyak hati yang perlu dijaga ,dan juga seringkali banyak juga hati yang terluka….”
    Sape kite utk jga ati org…
    n for wht purpose..
    maybe it’s sound bad…but…
    skuat mane kite cb nk jga ati org…
    r we know that..
    org jga ati kite……
    OR..
    for purpose nk org len tgk kite dlm persepsi yg baik ke…
    for how long..
    people are variety….n surely..kite xle ttp mulut org…
    so…bkn ssh nk jd diri sndri…
    tp ssh utk mnrima hakikat ape yg ade pd dri…
    for me..
    it’s better to accept something bad bout ourself than..
    to be an actor..
    it’s not a film n we don’t have 2b a hero…
    b’dri ats kaki sndri…
    n kite xle b’dri ngan kaki org len….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s